To udenbys ryttere er på startlisten på lørdag til det årlige Bornholmsmesterskab i monté. Den ene har meget stolte traditioner i løbet. Københavnerpigen Kristina Jensen med licens i Lunden. Datteren af den tidligere professionelle træner John A. Jensen har vundet BM i monte ved ikke færre end tre lejligheder.

I 2010 med High Speed Park, fire år senere med Matilde Pil og i 2017 på ryggen af San Siro.

Kristina Jensen er ikke i favoritrollen. Hun skal ride Von Gladiator i Winnie Jensens træning. Winnie Jensen starter som den eneste to heste i løbet. På hendes hold er også Call Me Hanover, som får Terese Møller i sadlen.

– Der kommer lidt udstyrsændring på Von Gladiator, fortæller Winnie Jensen.  Mine heste har fået spor et og to, og begge vil indlede offensivt i løbet, oplyser Winnie Jensen.

Call Me Hanover er vindertippet i banens officielle program. Kun en af hestene har vundet løbet tidligere. Any Given Monday, som også starter på lørdag.

Foto: Torben Ager