Den sjællandske opdrætter Peter Stenå har til redaktionens undren aldrig været kåret til årets opdrætter i Danmark. Det til trods for han opdrættet derbyvineren Bvlgari Peak samt hoppen Peak Performance, som nærmest gjorde rent bord i årgangsløbene for fireårige hopper med sejre i Dansk Hopper Derby og Jydsk 4-Årings Grand Prix med mere.

I nuværende T-årgangen, som fylder 11 om få uger, har Peter Stenå opdrættet to heste.

Thunder Peak som starter i Billund i dag med 1.490.957 kroner og Twin Peaks, som afsluttede løbskarrieren i sidste måned med 513.004 kroner.

– Planen er at Thunder Peak også starter i Liga finalen i Aalborg sidst på måneden, fortæller Peter Stenå, som også ejer og træner Thunder Peak, siden den kom hjem til stutteriet efter træning hos Thomas Uhrberg i Sverige.

Foto: Kjeld Mikkelsen