1)
Den oftest sejrende hoppe i dansk travsports historie, Stald Kimas Napalm, er det nyeste navn i Travsportens Hall of Fame.

Op gennem 1970’erne var det ofte travere fra Karl Laursens Stald Kima i Skive, der trak de store overskrifter i travsportens fagblade. En af de heste, der i disse år gentagne gange bragte familien Laursen i centrum, var Frosty Hanover-datteren Napalm.

Hun indledte sin karriere som toåring med tre sejre i fem starter, og allerede ved sejren i Skives 2-års Mesterskab kunne man så småt se tegningen til noget stort.

Napalms potentiale foldede sig for alvor ud i de efterfølgende sæsoner, hvor hun – ofte med ejer og opdrætter Karl Laursen i sulkyen – markerede sig som en af sin årgangs allerbedste heste.

Hele seks sæsoner i træk præsterede hun at vinde mindst 11 sejre, og i 1974 kunne hun i en af sine bedste sæsoner vende tilbage til vindercirklen hele 16 gange. I alt blev det til 85 sejre i karrieren.

Med årene blev hun en fast bestanddel af den danske hurtigklasse, og flere gange repræsenterede hun også dansk travsport i udlandet. Det blev blandt andet til sejr i et stort amatørløb på Enghien-banen i Paris, hvor Napalm vandt sikkert med Jørn Laursen i sulkyen.

For Travsportens Hall of Fame har travjournalist Henrik Berg har beskrevet Napalms karriere såvel på væddeløbsbanerne som i avlsboksen, hvor hun endte med at blive mor til en derbyvinder. Du kan blandt andet læse, hvad to af Napalms kuske, Jørn og Aksel Laursen, har af minder om Stald Kimas sejrshoppe.

Portrættet af Napalm finder du på www.thof.dk.

Foto: Ole Hindby