Dansk Hestevæddeløbs hjemmesideplatform www.danskhv.dk har næsten ti år på bagen. Det er i sig selv mange år, men inden for den digitale verden er der nærmest tale om en menneskealder.

Derfor har vi gennem en længere periode arbejdet med et helt nyt design og set up, og hvor vi i praksis integrerer DTC’s organisationsside www.trav.dk i vores hovedhjemmeside – og rettet mod de aktive.

Sportens nye hovedhjemmeside vil være stedet, hvor nyheder fra vores organisation samles, og samtidig bliver hjemmesiden den direkte adgang til informationer for de aktive – i praksis en ”Aktive”-knap. Dér finder man informationer om eks. løbsreglementet, avl, vaccinationer, SiBa-indsatser, propositioner og meget meget mere. Den kommende måned vil der blive brugt mange ressourcer på at flytte en masse data fra de to aktuelle hjemmesider til den nye platform.

Vi arbejder også med nye banehjemmesider, der skal understøtte banernes overgang til det kommercielle i forhold til oplevelser og events både på og uden for løbsdagene. Ved et fælles baneledermøde på Fyn i slutningen af april blev opbygningen af de kommende banehjemmesider gennemgået for banerne, og de er aktuelt i gang med at producere indhold til siderne. Vores nye hjemmesider vil naturligvis understøtte Dansk Hestevæddeløbs overordnede strategi, og hvor udbredelsen og interessen for vores sport spiller en afgørende rolle. Siden vil være et vigtigt redskab i vores arbejde i at nå langt bredere ud i forhold til nye kunder og interessenter, som på sigt skal udmønte sig i nye hesteejere og nye aktive. Den skal være vores udstillingsvindue og give nye besøgende muligheder for at søge generel viden om vores sport – noget, som vi aktuelt ikke lykkes med via vores nuværende produkt.

For alle jer, der allerede er en del af vores univers, kan vi henvise til opbygningen af Svensk Travsports hjemmeside www.travsport.se. Den har også flere år på bagen, så vi tillader os at hævde, at vi kommer ud med et noget friskere setup.

Hvad betyder det så i praksis?
Vi har skullet træffe nogle afgørende beslutninger og specifikke valg, der kan betragtes som opgør med traditioner og kultur.

Gældende fra torsdag d. 1. juni vil du på Dansk Hestevæddeløbs hjemmeside ikke længere kunne læse de primært spilrelaterede op- og nedtakter, som har kendetegnet vores nyhedsstrøm i mange år.

Vi har et meget tæt samarbejde med Bet25, men vi kommer til at fravælge det spilrelaterede på den nye hjemmeside. I stedet vil vi ofte henvise til de mange flotte TV-produktioner fra selskabet. I en moderne tidsalder har levende billeder nemlig langt større tiltrækningskraft og opmærksomhed end trykte referater og et par billeder fra en løbsdag.

Læserne af vores op- og nedtakter er samtidig allerede velbevandrede inden for sporten, mens nye potentielle kunder har temmelig svært ved at forstå og navigere i det nuværende format.

Heldigvis er der andre medier, der parallelt med Dansk Hestevæddeløb dækker de danske løbsdage – og tilmed mere uddybende end danskhv.dk i forhold til eks. danske præstationer i udlandet.

Det betyder ikke, at al redaktionelt hermed er afskaffet. Vi vil i stedet have fokus på mere dybdegående artikler om og omkring vores sport med en vinkel, der understøtter vores fælles strategi og er rettet mod nye målgrupper. Vi vil også i fremtiden prioritere de større løbsdage, men det bliver med afsæt i historiefortællingen i relation til en hest, til ejerkredsen eller træneren og ikke i forhold til en konkret chancevurdering i det pågældende løb. Dette ligger også helt i tråd med opdelingen af sporten og spillet – Dansk Hestevæddeløb er sporten, Bet25 er spillet.

Vi ved, at der er tale om en ny virkelighed for rigtigt mange trofaste læsere og interessenter i vores sport, men virkeligheden er også, at vi har brug for, at en masse nye mennesker får samme interesse.

Der er stadig et stykke arbejde at skulle gøres frem mod lanceringen af vores kommende nye hjemmeside, men vi håber og tror på, at vi har noget rigtig godt på vej. Og for sportens fremtid.

Foto: Burt Seeger