Vi har været så heldige, håber vi, at have fået lov til at leje med forkøbsret den hurtige, men ustabile Hercules Udsen (no) af træner Ken Ecce.

Hesten er en 4-årig norskregistreret vallak efter Victor Gio (I) og Streetsmart v/Muscles Yankee af Savvy Yankee, en yderst spændende afstamning. Far Victor Gio har så vidt jeg ved ikke avlet det store, men har nok ”verdens bedste afstamning” med Ready Cash som far og den måske bedste italienske hoppe nogensinde Ilaria Jet, som tjente 8,6 mio,  vandt 15 sejre i 44 starter og satte rekord 11,2 som vinder af indl. heat til Elittloppet i 2010. Moderen Streetsmart er efter Thomas Lind Holms følhoppe Savvy Yankee, og så snakker vi de kendte Dust og Rain-heste.

Hercules har kun startet 7 gange med 2 tredjepladser som bedste resultat, men det er til gengæld de to sidste i regi Ken Ecce, som lader til at have fundet nøglen til den hurtige hest. Inden da har den sandt for dyden ikke gjort mange glade. Jeg kender ikke årsagen til problemerne med hesten, men de to starter for Ken tegner utrolig spændende. Forrige gang lavede den en kæmpefejl, som så ofte før, men lavede en helt utrolig op hentning herefter. Meget imponerende. Sidste gang blev den tydeligvis kørt på sikkerhed og gik fejlfrit til en fin fin 3. plads. Vi krydser fingre for, at han arter sig, for så får vi nogle gode oplevelser med hesten.

Foto: Burt Seeger