De to avlshingste-brødre Jocose (S) og Laughing Stock (S), der begge er opdrættet på det svenske verdensklasse-stutteri Menhammar, havde en rigtig god afslutning på oktober 2023.

Førstnævnte, Jocose (S), der døde i 2020, kunne fra hestehimmelen glæde sig over, at dens afkom på oktober måneds sidste dag rundede en milepæl for såvidt angår afkoms-indtjening. Den 31. oktober passerede den tidligere verdens-travers afkom nemlig 40 mio. SEK i indtjening! Hingstens godt 140 svenskreg. afkom har tilsammen vundet ikke mindre end 330 sejre.  Netop Jocose (S) har en helt særlig plads på Menhammar, da han bl.a. er far til stutteriets mestvindende hoppe gennem historien – Activated (S) med godt 6,4 mio. SEK indvundet i blot 43 starter.

Lillebroderen Laughing Stock (S), der jo virker som avlshingst på Skive-egnen, havde ligeledes en dejlig afslutning på oktober 2023: Laughing Stock (S), der kun har meget få afkom, havde et enkelt af disse til start på JVB i form af Futteflagfis.  Her kunne Futteflagfis vinde en rigtig flot og imponerende sejr i løbsdagens med klar marginal hurtigste vindertid. Denne sejr var nummer 14 i karrieren for Futteflagfis og sejr nummer 36 til afkom efter Laughing Stock (S) ensbetydende med en sejrs% på 16 – altså vinder Laughing Stocks afkom omtrent hver 6. start. Disse cifre er der ikke mange avlshingste, der matcher!

Med Jocose’s bortgang i 2020 er dobbelt-millionæren og den tidligere verdensrekordholder Laughing Stock (S) nu den eneste avlshingst, der bærer det legendariske Ourasi-blod videre gennem moderen Ourasine (S), der som navnet lader antyde er datter af fænomenet Ourasi (F) – den bedste travhest, der nogensinde har eksisteret med bl.a. fire sejre i verdens største og mest prestigefyldte travløb: Prix d’Amerique. Ourasine (S) er et af bare 14 hoppe-afkom efter Ourasi, hvorfor man må karakterisere dette blod som uhyre sjældent. Ourasine’s afkom er tilsammen vinder af mere end 11 mio. SEK.

Ovennævnte overbevisende fakta gjorde udslaget hos ejerkredsen, da rekord- og hæders-hoppen Tourmalet stod overfor at skulle debutere i avlen sidste år. Derfor blev Tourmalet ført til Laughing Stock (S) i 2022 og ultimo maj 2023 sagde sønnen Monte Cristo  goddag til verden. Netop Monte Cristo bærer altså gener fra legendariske, urstærke Ourasi (F) men også fra verdens-historiens bedste sprinter – den mange-dobbelte verdensrekordholder og elite-avlshingst – Mack Lobell (US)!  Denne gen-kombination er ekstremt sjælden og bæres således af under 10 heste på verdensplan.

Foto: Burt Seeger