Selv om Ourasi (FR)-efterkommeren, avlshingsten Laughing Stock (S) kun har meget få startende afkom, ja så gør de få, der er, særdeles glimrende reklame for deres fader.

Tag nu bare den forgangne uge: Her gjorde afkom efter Laughing Stock (S) blot fire starter. Men resultaterne taler for sig selv: Sidste mandag startede tre afkom således på Fyns Væddeløbsbane i Odense. Futteflagfis vandt en flot sejr på 14,2, hvilket var løbsdagens med klar marginal hurtigste vindertid. Futteflagfis, der her vandt sin sejr nummer 15 i karrieren i kun 54 starter, fik 10.000,- kroner for sejren. I samme løb blev helsøsteren Danger Dynamite 3. i 14,8 efter en forrygende afslutning.

I et løb senere på løbsdagen blev Laughing Stock (S)-datteren Gourasi (hvor mon dette navn stammer fra?) en fin 2. og rundede dermed de første 60.000,- kroner i indtjening.

Ugens 4. og dermed sidste start for afkom efter Laughing Stock (S) gjorde ovennævnte Danger Dynamite, da hun – blot fem dage efter den flotte indsats på Fyn – lørdag startede i Skive i dagens altoverskyggende hovedbegivenhed: Finalen i Skive AmatørSerie 2023. Efter en meget stærk indsats fra 40 meters tillæg kunne den råstærke hoppe vinde sin sejr nummer 18 i karrieren og dermed runde 300.000,- kroner i indtjening! Danger Dynamite fik dejlige 20.000,- kroner for sejren, der blev vundet i den fine tid 17,7/2.590 meter.

Ja, gode resultater fornægter sig aldrig og det meget sjældne Ourasi (FR) blod kommer nu til lidt velfortjent ære og værdighed. Ourasi (FR), der af mange regnes for travhistoriens bedste hest med bl.a. fire sejre i verdens største og hårdeste travløb Prix d’Amerique, har stadig kult-status i trav-kredse og rangeres også stadig meget højt i Danmark.  Kredsen bag rekord-hoppen Tourmalet var således ikke i tvivl, da jern-hoppens 1. partner i avlen skulle vælges sidste år: Hun blev således ført til Laughing Stock (S), hvis store styrke resulterede i imponerende stayerløbs-sejre i flere lande og en verdens-rekord. Dette stævnemøde er der kommet et herligt rødt hingsteføl, Monte Cristo, ud af og denne Ourasi (FR)-efterkommer kan der med rette stilles visse forventninger til.

Foto: Burt Seeger